Nieuwe fiets- en voetpaden langs Boomsesteenweg (N177) in Wilrijk


maandag, 22 augustus, 2016
Nieuwe fiets- en voetpaden langs Boomsesteenweg (N177) in Wilrijk

Veilige en comfortabele fietspaden in de maak!


Vanaf donderdag 1 september 2016 start het Agentschap Wegen en Verkeer
(AWV) van de Vlaamse overheid met het vernieuwen van fiets- en voetpaden langs
de Boomsesteenweg (N177) in Wilrijk. Tussen de zijstraten Berkenrijslaan en
Terbekehofdreef komen er nieuwe fiets- en voetpaden in de richting van Brussel. De werken zullen ongeveer drie maanden duren.

Meer veiligheid en comfort

De fiets- en voetpaden langs de Boomsesteenweg zijn versleten. Een grondige vernieuwing van de fiets- en voetpaden zal het comfort en de veiligheid van de fietsers en voetgangers sterk verbeteren. De nieuwe fietspaden worden aangelegd in asfalt. Met deze ingreep wil de Vlaamse overheid fietsen langs de Boomsesteenweg aangenamer maken en meer mensen naar de fiets doen grijpen.
 

Werken in 3 fases

De vernieuwing van de fiets- en voetpaden wordt uitgevoerd in drie aansluitende fases van telkens ongeveer een maand. De aannemer start met werken ter hoogte van het kruispunt met de Berkenrijslaan en werkt dan verder richting Brussel, tot aan het kruispunt met de Terbekehofdreef.

Verkeer tijdelijk over één rijstrook

Tijdens de werken blijft de Boomsesteenweg steeds open, maar moet het autoverkeer in de richting van Brussel over één rijstrook rijden in plaats van twee.
Als er gewerkt wordt aan de kruispunten met de Boomsesteenweg wordt het verkeer lokaal omgeleid. Tijdens de eerste fase bevinden zich 4 kruispunten in de werfzone: de Berkenrijslaan, de Gaston Fabrélaan, de Jules Moretuslei en de Koornbloemstraat. Aan drie van de vier kruispunten worden verbeteringswerken uitgevoerd aan het wegdek (de Berkenrijslaan, de Jules Moretuslei en de Koornbloemstraat). Hierdoor zal ieder van deze kruispunten telkens één tot twee dagen afgesloten worden voor het verkeer. Er wordt steeds maar aan één kruispunt tegelijk gewerkt, zodat het verkeer via naburige kruispunten kan omgeleid worden.
Voor fietsers en voetgangers wordt steeds een doorgang langs de werfzone voorzien.
 
Wegen en Verkeer Antwerpen stelt voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aan. Tijdens de werken kunnen bewoners en ondernemers bij hem terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning. Dat kan via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of op het gsm-nummer 0477 477 476.